Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe talarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło lub margaryna 75 gram
cukier 120 gram
olej 50 ml
mąka pszenna 150 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe talarki

1.Ręcznie lub mikserem zmieszać tłuszcz z cukrem.Nastawić piekarnik na 150 C.
2.Dodać olej i dokładnie wymieszać.
3.Wymieszać mąkę,cukier waniliowy,proszek do pieczenia i dodać do masy.
4.Z ciasta uformować dwa wałki i każdy podzielić na 20 kawałków.
5.Z każdego kawałka uformować kulkę.
6.Kulki ułożyć na wyłożonej papierem blasze.Przycisnąć lekko ręką.
7.Piec pośrodku piekarnika przez ok.20 min.Ostudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.03.2014 09:33
Ciasteczka palce lizać. Prosto i smacznie!
Czyki 01.03.2014 19:51
Cudowne talarki już się częstuję:)
dodi 01.03.2014 18:36
pyszne muszą być!
Aleksandra/Olcia 01.03.2014 18:13
mniam mniam
Romanowka 01.03.2014 17:36
proste i smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak