Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z łososia wędzonego ze śliwkami.

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 40 dag
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
bulion rybny 150 ml
jajko 2 szt
śliwki suszone 10 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z łososia wędzonego ze śliwkami.

W rondlu roztopić masło, wsypać mąkę i zrumienić na jasnobrązowy kolor.
Stopniowo dolewać bulion i gotować mieszając 4min.Rondel zdjąć z ognia
i dodać żółtka, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać zmielone lub drobno posiekane mięso łososia oraz pokrojone drobno śliwki. Dobrze wymieszać.
Ubić białka i delikatnie połączyć z masą łososiową.
Piec w temp.200stop.C ,40min.
Studzić 15 min w formie i wyjąć. Podawać kiedy całkowicie ostygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 03.03.2014 18:18
Fantastyczny.
Beata999 03.03.2014 16:16
Musi być pyszny.
bazylka 03.03.2014 00:00
Ciekawy pasztet.
Milka100 02.03.2014 22:32
paluszki lizać
stef 02.03.2014 19:36
Wykwintny pasztecik.
DorotaZ 01.03.2014 21:50
Pyszności:)
Kejti 01.03.2014 18:53
Pysznie jak zawsze :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak