Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissant śniadaniowy jajko bekon

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 1 croissant
jajko 1
Szczypiorek cienki
masło 1 łyżeczka
boczek 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Croissant śniadaniowy jajko bekon

Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy jajko, dodajemy posiekany szczypiorek i smażymy jajecznicę. Boczek podsmażamy na złoto bez dodatku tłuszczu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Croissanta nacinamy ostrym nożem i nakładamy do środka złożone na pół plasterki boczku i ciepłą jajecznicę. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 02.03.2014 10:47
Jak zwykle smacznie i kolorowo :)
marcia7 01.03.2014 14:15
apetyczne śniadanko
anusq18
anusq18 01.03.2014 12:40
musi być przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak