Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rureczki z bitą śmietanką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
śmietana 12% 1 szkl
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 2 szt
sól
śmietana 30% 330 ml
cukier puder 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rureczki z bitą śmietanką

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zarobić gładkie ciasto. Wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce ok 30 minut.
Krok 1 - Rureczki z bitą śmietanką foto
2
Ciasto rozwałkujemy nie za cienko i kroimy na długie paski.
Nawijamy na foremki wg zdjęcia.
Pieczemy w piekarniku 180 stopniach na złoty kolor
Krok 2 - Rureczki z bitą śmietanką foto
3
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, wkładamy do rękawa i nadziewamy rurki.
Ja użyłam syfonu do śmietany,procedura taka sama tylko nie trzeba ubijać.
Krok 3 - Rureczki z bitą śmietanką foto
4
Rureczki posypujemy cukrem pudrem, lub roztopioną czekoladą dla wymagających łasuchów:)
Smacznego
Krok 4 - Rureczki z bitą śmietanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 11.03.2014 13:59
Pyszne i ładnie udekorowane, super.
jowant 05.03.2014 20:23
ale słodziutkie ;)
irenka 01.03.2014 19:23
pyszniutkie,uwielbiam
Konczi 01.03.2014 17:58
smacznie tu :)
AZgotuj 01.03.2014 13:54
mój ulubiony deser:)
Kasia35 01.03.2014 13:53
pyszne rurki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak