Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinówka na spirytusie

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 400 g
spirytus 1 l
woda 0,5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinówka na spirytusie

Maliny zasypać cukrem, odstawić na 1 dobę, aż puszczą sok. Zalać spirytusem i wodą, przykryć naczynie i potrząsać, aż do rozpuszczenia cukru. Nalewka malinowa jest gotowa po miesiącu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 01.03.2014 16:18
Malinówkę uwielbiam :D
Triss 01.03.2014 10:46
malinówka -super i ładne zdjęcie. ;)
jowant 01.03.2014 10:26
ależ dawno już malin nie jadłam czekam do lata więc :)
norweska20 01.03.2014 10:09
zapowiada się smacznie
monikaT83 01.03.2014 09:35
mmm latem zapachniało:)
Aleksandraa 01.03.2014 09:26
pięknie się prezentuje
ZEWA 01.03.2014 09:19
piękna fotka
Ewelina1991 01.03.2014 08:38
uwielbiam to
Aga-25 01.03.2014 08:24
pyszności :))
Agnieszka-87-25 01.03.2014 08:15
super malinowe
Paolcia 01.03.2014 08:07
może byc smaczna :

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak