Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNE BUŁECZKI NOCNE NA ŚNIADANIE
Drożdże rozpuścić w mleku i dodać do miski z pozostałymi składnikami. Wyrabiać mikserem lub ręcznie przez ok. 5 min. Włożyć do lekko natłuszczonej dużej miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Rano ciasto musi odstać w cieple co najmniej 30 min. Po tym czasie podzielić je na 10 równych kawałeczków i formować bułeczki. Układać w dość dużych odstępach na blaszczce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczka i odstawić na 30 min. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 220 st. C i pieczemy bułeczki przez 20-25 min. Dobrze jest je posmarować przed pieczeniem jajkiem rozmąconym z 1-2 łyżkami mleka, to będą błyszczące. Można je też posypać dowolnymi ziarnami...