Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
brukselka 450 gram
jajko 1
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w mielonym

Kroki postępowania

1
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Brukselka w mielonym foto
2
Mięso mielone przekładamy do miski, po czym wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do grilla i przyprawę do wieprzowiny. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 2 - Brukselka w mielonym foto
3
Z masy mięsnej formujemy placuszek, na którym układamy brukselkę i zlepiamy w kulkę - klopsika.
Krok 3 - Brukselka w mielonym foto
4
Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4 - Brukselka w mielonym foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Brukselka w mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.03.2014 12:04
smaczne danie
Mniam 28.02.2014 21:05
Lubię takie niespodzianki w mięsie mielonym. Robiłam tak klopsiki- super!
kasiaw 28.02.2014 20:52
pomysłowy przepis
Sylwia26 28.02.2014 20:33
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak