Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka pomarańczowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 100 g
cukier 8 g
woda 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka pomarańczowa

Namoczyć żelatynę w dwóch łyżkach zimnej przegotowanej wody. Owoce umyć i sparzyć wrzącą wodą, otrzeć skórkę. Wycisnąć sok. Zagotować wodę z cukrem i skórką. Lekko przestudzić, dodać sok. Rozpuścić żelatynę w czterech łyżkach wrzącej wody, można trochę podgrzać. Do żelatyny dodać sok, wymieszać i rozlać do kompotierek. Pozostawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak