Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule w białym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mule 500 gram
seler naciowy 100 gram
szalotka 50 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
ziela angielskie Prymat 2 szt
białe wino 100 ml
śmietana 18-procentowej 200 ml
natka pietruszki 1 peczek
oliwa 50 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mule w białym sosie

Cebule i obrany seler naciowy(włokna).Smażymy na oliwie
z liściem laurowym(przerwac go na pół)i zielem angielskim
(rozgniesc ziarenko).Dodajemy mule podlewamy winem.Po odparowaniu dodajemy śmietane oraz przyprawy a pod koniec świeżą pietruszke.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 30.05.2011 16:35
dobre
Barbara55 21.05.2011 15:33
mule niech siedzą w mule
kielcok1 02.05.2011 16:52
po mulach by mnie na pewno zmuliło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak