Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe gruszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 6 szt.
mleko 1/2 litra
cukier 20 dag
żółtko jajek 5 szt.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
migdały mielone 5 dag
cukier wanilinowy 1 szt.
cytryny 1 szt.
alkohol 1 łyżka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe gruszki

Wykonanie:
Roztopić łyżkę cukru i odstawić. Gruszki obrać i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Następnie same owoce zahartować zimną wodą. Mleko zagotować z cukrami a oddzielnie ubić żółtka z mąką ziemniaczaną i migdałami. Połączyć mleko z żółtkami i energicznie mieszając zagotować i po ostygnięciu dodać alkohol. Gruszki wyłożyć na półmisek, zalać sosem migdałowym, następnie ozdobić karmelem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 01.03.2014 13:55
rewelacja taki deser
wyattearp 01.03.2014 12:52
wyglądają bosko
Rafał10 28.02.2014 18:00
pyszne danie
Jusiaa 28.02.2014 17:37
Pyszności :)
Smaczna_B 28.02.2014 17:22
pyszności , super widok
adelajda 28.02.2014 17:20
wyglądają pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak