Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz zimowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 40 dag
cebule 4
ząbki czosnku 2
marchew 5
pietruszka 5
ziemniaki 0.5 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól, pieprz Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz zimowy

Wołowinę umyć, podzielić na 6 dużych części i oprószyć solą. W rondlu zagotować litr wody, osolić ją, dodać liść laurowy i wrzucić mięso. Gotować na niewielkim ogniu około godziny. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, przełożyć do rondla. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Warzywa dodać do gotującej się wołowiny i dusić jeszcze 45 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, w sosie, który wytworzył się w czasie duszenia, rozpuścić koncentrat pomidorowy, całość obficie posypać pieprzem. Podawać z pieczywem razowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 12.12.2012 23:40
pora w sam raz ;)
ben-ka 02.06.2012 10:43
lubię gulasz.
mirosława4 31.05.2012 22:57
pyszny a zwłaszcza ten sosik z tego mięska:)
Betka 14.05.2012 14:49
fajny jest!;)
gosia47-47 24.02.2012 17:47
pycha
ewelina63 15.10.2010 14:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak