Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
olej 1/4 szklanki
jogurt naturalny 90 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
syrop klonowy 2 łyżki
jajko 1 sztuk
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z migdałami

Jogurt mieszamy z jajkiem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, syrop klonowy, cukier. Dokładnie mieszamy i przelewamy do przygotowanej małej keksówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 30-35 minut / do suchego patyczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 28.02.2014 15:09
Pyszne, takie kruche i lekkie :)
patryska76 28.02.2014 10:00
Pyszności ;-)
Agata3 28.02.2014 09:56
znakomite ciasto:)
Janina 28.02.2014 09:22
Super ciacho;)
Romanowka 28.02.2014 09:15
pyszne ciasto!
Konczi 28.02.2014 08:54
bardzo fajne połączenie
Pomocnik 28.02.2014 08:49
fajny przepis
norweska20 28.02.2014 08:15
z migdałami, bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak