Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
Kroki postępowania
pączki lukrujemy , posypujemy kandyzowaną skórką z pomarańczy .
mąka pszenna | 1 kg |
drożdże | 100 g |
mleko 2% | 500 ml |
żółtko jajek | 6 |
cukier | 100 g |
masło | 100 g |
cytryna | 1 |
cukier wanilinowy | 1 |
skórka z pomarańczy lub limonki | |
smalec | 1 kostka |
olej do smażenia | 1 l |
ocet | 1 łyżka |
dżem truskawkowy | 300 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: