Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki porosołowe z kaszą manną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1
wołowina 20 dkg
marchew 3
pietruszka 2
seler 1
por 1
cebula 1
kasza manna 0,5 szklanki
jaja 1
bulion 1 litr
słodka śmietana
mąka
grzyby suszone
sól
pieprz
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki porosołowe z kaszą manną

Idealne danie na wykorzystanie mięsa i warzyw pozostałych po gotowaniu rosołu. Pulchne i aromatyczne pulpeciki.Ugotowane mięso z kurczaka oraz wołowinę i warzywa z rosołu mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, kaszę mannę i wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku lekko solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Bulion zagotowujemy ,ostrożnie wrzucamy pulpety. Dodajemy kilka suszonych grzybów i gotujemy pod przykryciem ok pół godziny. Pod koniec zabielamy, jeśli lubimy słodką śmietaną i odrobinę doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.02.2014 08:35
dla mnie dobre danie
patryska76 26.02.2014 18:53
Ciekawy przepis ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak