Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
marchewka 1 szt
burak ćwikłowy 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 szkl
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2-3 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno posiekać. Marchewkę i ugotowanego zimnego buraka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami foto
2
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, jogurt i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami foto
3
Przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać od razu po przygotowaniu jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 06.03.2014 15:50
fajna kolorowa
Monika-twin 26.02.2014 18:20
musi byc smaczna i zdrowa
mufinka79 26.02.2014 18:14
Uwielbiam to połączenie, pycha surówka :)
cukiereczek 26.02.2014 17:18
domowa sałatka pełna smaku i zdrowia
gibli 26.02.2014 17:08
smaczna surówka
Konczi 26.02.2014 17:07
ooo to połączenie mnie interesuje, zostawiam smaczne i zapożyczam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak