Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 60 dag
mleko 2% 250 ml
mąka 4 łyżki
żółtko jajek 4
białko 5
masło 4 łyżki
olej 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
ser gouda 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: suflet

szynką kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni rozgrzewamy masło dodajemy mąkę i robimy zasmażkę dolewamy mleko smażymy na małym ogniu aż zgęstnieje ciągle mieszamy studzimy dodajemy żółtka starty ser i szynkę przyprawiamy gałką solą i pieprzem i mieszamy z pianą z białek przekładamy do naczynia żaroodpornego pieczemy 25 min w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 05.03.2014 08:58
legenda głosi,że ciężki do zrobienia, ale dobry przepis to połowa sukcesu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak