Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z kiszona kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z kiszona kapustą

Ziemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie. Przekręcic przez maszynke do mięsa lub dobrze utłuc. Dodac posiekaną i przesmażoną na maśle cebulę. Kapustę udusic w małej ilości wody, dodac tłuszcz od smażenia cebuli. Z jeszczeciepłej masy ziemniaczanej formowac placki, układac na nich farsz z kapusty, zamknąc i zlepic brzegi. Smażyc z obu stron na rumiano. Podawac np z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 19.08.2011 23:00
coś nowego... chyba warte spróbowania!
szajba2 29.05.2011 13:30
ciekawe te placki
Barbara55 20.05.2011 16:57
takich placków nie jadłam
rakow2
rakow2 30.01.2011 14:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak