Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy rosołek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1/2 szt
wołowina 30 dag
marchew 2-3 szt
pietruszka 1-2 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
por 1/2 szt
ziele angielskie 1-2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
przyprawa w płynie do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy rosołek

Kurczaka i wołowinę umyć, oczyścić i włożyć do garnka, gotować. Gdy wołowinka jest już lekko miękka dodaję włoszczyznę oraz podpieczoną cebulkę i ziele angielskie, liść laurowy i przyprawy. Dalej gotuję do miękkości na wolnym ogniu.Na koniec dodaję natkę i ewentualnie doprawiam rosołek.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.03.2014 12:13
domowy najlepszy
mysza75 26.02.2014 09:55
Domowy najlepszy rosołek :-)
2milutka 26.02.2014 09:33
domowy najlepszy
Janina 26.02.2014 08:40
Lubię domowy rosołek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak