Sposób przygotowania
Wołowinę umyć, podzielić na 6 dużych części i oprószyć solą. W rondlu zagotować litr wody, osolić ją, dodać liść laurowy i wrzucić mięso. Gotować na niewielkim ogniu około godziny. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, przełożyć do rondla. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Warzywa dodać do gotującej się wołowiny i dusić jeszcze 45 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, w sosie, który wytworzył się w czasie duszenia, rozpuścić koncentrat pomidorowy, całość obficie posypać pieprzem. Podawać z pieczywem razowym.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Robert10
ewelina63
joanna77
gosia47-47
gosia47-47
RenataZ-et
safcia
Konto zablokowane
Łukasz15