Gulasz

Gulasz

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    40 dag
  • cebule

    4
  • ząbki czosnku

    2
  • marchew

    5
  • pietruszka

    5
  • ziemniaki

    0.5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól, pieprz Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, podzielić na 6 dużych części i oprószyć solą. W rondlu zagotować litr wody, osolić ją, dodać liść laurowy i wrzucić mięso. Gotować na niewielkim ogniu około godziny. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, przełożyć do rondla. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Warzywa dodać do gotującej się wołowiny i dusić jeszcze 45 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, w sosie, który wytworzył się w czasie duszenia, rozpuścić koncentrat pomidorowy, całość obficie posypać pieprzem. Podawać z pieczywem razowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

14.09.2012 18:47
Smaczny

ziutula

25.07.2012 23:41
dla mnie gulasz z kaszą...

safcia

06.06.2012 11:38
uwielbiam gulasz mniam mniam

RenataZ-et

03.06.2012 19:49
bardzo dobry

gosia47-47

24.02.2012 17:48
mniam

gosia47-47

24.02.2012 17:48
mniam

joanna77

27.10.2011 18:08
super

ewelina63

16.06.2011 14:49
mniam

Robert10

14.03.2011 12:25
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat