Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki babci

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
smalec 5 dag
żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 15 dag
cukier wanilinowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: faworki babci

Mąkę przesiewamy, dodajemy smalec,żółtka jaj, wyrabiamy ciasto, dokładnie ugniatając na jednolita masę. Wyrobione ciasto dzielimy na części, wałkujemy na cienkie placki, wycinamy faworki. Smażymy na głębokim tłuszczu,, ciasto wrzucamy do dobrze rozgrzanego tłuszczu, smażymy do czasu aż ciasto sie zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 25.02.2014 21:40
Mmm pycha:)
adelajda 25.02.2014 17:12
lubię faworki ale sama rzadko piekę :)
patryska76 25.02.2014 16:04
Moje ulubione ;-)
Megg 25.02.2014 15:30
uwielbiam faworki, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak