Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z cukinią i krewetkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 200 g
cukinia 1
krewetki duże 12 szt
ząbki czosnku 4
sos sojowy 1 łyżka
oliwy z oliwek do smażenia 2 - 3 łyżki
sól
bazylia świeża
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z cukinią i krewetkami

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj czosnek pokrojony w cienkie plasterki, gdy się zeszkli dodaj cukinie i smaż 2 - 3 minuty. Następnie dodaj krewetki, podlej winem i smaż na średnim ogniu do czasu wyparowania płynu. Pod koniec dodaj sól, pieprz i sos sojowy (sos sojowy można pominąć).
Ugotowany i odcedzony makaron dodaj na patelnie i przesmaż przez minutę mieszając z krewetkami i cukinią.
Przystrój listami bazylii.
Smacznego ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 12.03.2014 08:59
pomysłowe danie
Rafał10 26.02.2014 08:11
Pomysłowo i smacznie :)
Róża1 25.02.2014 23:04
eleganckie danie !!!! i pięknie podane:-)
eliza135 25.02.2014 20:07
brzmi rewelacyjnie
adelajda 25.02.2014 17:14
kusi mnie połączenie makarony z krewetkami :)
patryska76 25.02.2014 16:06
Ciekawy pomysł ;-)
jowant 25.02.2014 15:16
musi być pyszne :)
Pomocnik 25.02.2014 15:15
wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak