Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały do bagietki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 l
kiełbasa drobiowa 2 szt
Barszcz 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
jajko 2 szt
śmietana 200 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
szczypiorek
bagietka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarernka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały do bagietki

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy do smaku soli, wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy i zagotowujemy. Kiełbaski kroimy w kosteczkę, dodajemy do garnka i zagotowujemy. W miseczce fyrtamy zaczyn z mąką i zalewamy na gotującą wodę – gotujemy na małym ogniu. Do miseczki wbijamy jajka roztrzepujemy i zalewamy barszcz, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wyłączamy grzanie. Bagietkę bądź bułkę paryską kroimy w małe kromeczki, przekładamy do miseczek i zalewamy gorącym barszczem. Posypujemy szczypiorkiem

* w składnikach powinien być barszcz biały i cieniutkie kiełbaski drobiowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.02.2014 14:49
Ciekawy pomysł :-)
Milka100 25.02.2014 09:15
świetny barszczyk, wyszedł Ci super
Janina 25.02.2014 08:53
Moje ulubione danie;)
Beata73 25.02.2014 08:52
wspaniały barszczyk
Czyki 25.02.2014 07:49
Bardzo smaczne:)
fotoviderek 25.02.2014 07:18
Pyszny barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak