Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik ptasie mleczko

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 150 gram
mleko skondensowane niesłodzone 500 ml
galaretka fioletowa 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
borówki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik ptasie mleczko

Biszkopty ułożyć na tortownicy, mleko podzielić na połowę, galaretki rozpuścić osobno - każdą w jednej szklance gorącej wody. Odstawić galaretki do wystygnięcia. Pierwszą połowę mleko ubić na puszystą masę, dodać zimną galaretką i lekko ubić. Wylać na biszkopty i włożyć do lodówki. Drugą połowę mleka również ubić i dodać drugą galaretkę. Wyjąć tortownicę z lodówki, ułożyć na mleczną warstwę borówki, wylać drugą warstwę, włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 11.01.2015 10:05
fajny pomysł:)
Kulinarna Ja 27.02.2014 09:08
idealny pomysł na przyjęcie dziecka!
gibli 25.02.2014 17:59
pyszny torcik
adelajda 25.02.2014 17:24
mi będzie smakowało :)
AGNIESZKA144 25.02.2014 13:23
fajne ciacho
monisia1977 25.02.2014 11:31
fajne ciacho
dodi 25.02.2014 10:35
uwielbiam taki
reniatka 25.02.2014 09:38
fajny puszysty deserek
Czyki 25.02.2014 07:53
Taki deserek to rewelacja:)
Anna169Hosz 24.02.2014 22:19
Lubię takie desery!
Rafał10 24.02.2014 21:56
mmm coś dla mnie :D
Renata9 24.02.2014 21:42
bardzo smaczny torcik
lara 24.02.2014 21:42
prosty i pyszny deser
Milka100 24.02.2014 21:32
lekka puszysta pianka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak