Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna i jaglana ze skwarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna pół szkl
wędzona słonina 10 dag
kurkuma
sól
pieprz
oregano
Czosnek suszony Prymat
kasza jaglana pół ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna i jaglana ze skwarkami

Wędzona słonine pozbawiamy skóry, jesli ja ma i kroimy w kosteczkę. Słoninę przekładamy n patelnie i podsmazamy. Możemy ja lekko podsmazyć albo mocno wytopić tłuszcz by powstały chrupkie skwarki (wtedy zbyt dużą ilośc tłuszczu odlewamy). Na patelnię dodajemy kaszę jaglaną oraz kaszkę jęczmienną. Oprószamy wszystko przyprawami i podsmażamy az kasza będzie ciepła. Podajemy z miesem i warzywami, albo z samymi warzywami np ugotowaną fasolka szparagową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak