Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska zupka po polsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 0.5
pietruszka 2 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
seler korzeniowy 0,5 główki
por 1
makaron ryżowy
sól
pieprz
imbir
cynamon Prymat
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska zupka po polsku

Kroki postępowania

1
Kurczaka i warzywa zalewamy w garnku wodą i zagotowujemy. Zdejmujemy szumy i gotujemy na wolnym ogniu ok 45 minut. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je z rosołu razem z warzywami. Do rosołu dodajemy przyprawę do potraw chińskich i dalej gotujemy.
Krok 1 - Chińska zupka po polsku foto
2
Warzywa i mięso z kurczaka oddzielone od kości kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru.
Krok 2 - Chińska zupka po polsku foto
3
Doprawiamy sosem sojowym, łyżeczką ostrej papryki oraz szczyptą imbiru i cynamonu. Paczkę makaronu ryżowego zalewamy wrzątkiem i przykrywamy. Gdy będzie miękki, podajemy razem z chińskim rosołkiem.
Krok 3 - Chińska zupka po polsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 25.02.2014 17:50
rozgrzewająca zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak