Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z konfiturą pomarańczową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kg
mleko pół litra
cukier 15 dag
masło 15 dag
drożdże ok. 5 dag
spirytus 2 łyżki
żółtko jajek 5
zapach pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z konfiturą pomarańczową

Drożdże rozdrobnić w odrobinie ciepłego mleka z dodatkiem cukru. Gdy napęcznieją, dolać mleko i wsypywać przesianą mąkę ze szczyptą soli do uzyskania jednolitej konsystencji. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać je do masy drożdżowej i wyrabiać ciasto, dosypując mąki. Wlać spirytus i zapach pomarańczowy do ciasta. Dokładnie wymieszać i zostawić przykryte ściereczką. Gdy podrośnie, uformować kulki, w środek każdej wkładać łyżeczkę konfitury i zlepiać. Smażyć na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 24.03.2013 15:30
najlepsze domowe
WiktoriaGotuje 24.03.2013 14:45
na pewno są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak