Zupa paprykowa z boczkiem

Zupa paprykowa z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1.5 l
  • boczek

    20 dag
  • różnokolorowa papryka

    0.5 kg
  • cebule

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • pęczek rozmarynu

    1
  • śmietana

    250 ml
  • szczypta chili

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Boczek pokroić na plasterki, przełożyć do garnka i lekko przesmażyć, dodając cebulę z czosnkiem, a następnie paprykę. Wlać bulion i zagotować. Zupę doprawić chili, solą oraz pieprzem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością bulionu i wlać do zupy wtedy, kiedy papryka będzie już miękka. Nie doprowadzać do wrzenia. Rozmaryn umyć, posiekać i posypać nim zupę. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

14.09.2012 20:34
pyszna zupa

Justyna87

20.08.2012 20:32
fajne

Dorian

13.06.2012 11:13
super

gosia47-47

24.02.2012 17:49
pycha

darus

30.06.2011 11:54
fajna

ewelina63

26.05.2011 10:39
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat