Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1.5 l
boczek 20 dag
różnokolorowa papryka 0.5 kg
cebule 2
ząbki czosnku 2
pęczek rozmarynu 1
śmietana 250 ml
szczypta chili
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z boczkiem

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Boczek pokroić na plasterki, przełożyć do garnka i lekko przesmażyć, dodając cebulę z czosnkiem, a następnie paprykę. Wlać bulion i zagotować. Zupę doprawić chili, solą oraz pieprzem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością bulionu i wlać do zupy wtedy, kiedy papryka będzie już miękka. Nie doprowadzać do wrzenia. Rozmaryn umyć, posiekać i posypać nim zupę. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.09.2012 20:34
pyszna zupa
Justyna87 20.08.2012 20:32
fajne
Dorian 13.06.2012 11:13
super
gosia47-47 24.02.2012 17:49
pycha
darus 30.06.2011 11:54
fajna
ewelina63 26.05.2011 10:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak