Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie z cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 40 dag
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka 10 dag
cebula 1/2 szt
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
białko 2
sok z cytryny 1
sól do smaku
bulion 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie z cytrynowym

Mięso przyprawić solą, pieprzem, majerankie, kucharkiem i cebulą.
Ziemniaki i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Gotować przez 8 minut w bulionie z kostki. Mięso formować w małe pulpeciki i obtaczać w mące. powoli dodawać do bulionu. Gotować do czasu aż warzywa będą miekkie. sok z cytryny wymieszać dokładnie z białkami. Powoli dodawać do potrawy. Doprawić do smaku.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak