Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pora na bitki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
por (biała część)
cebula biała 2 sztuki
mąka pszenna do panierowania
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pora na bitki

Plastry schabu rozbić, posypać przyprawami (oprócz soli) i wstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie kotlety panierować w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron, przełożyć do garnka. Cebulę i por pokroić w pół plasterki i usmażyć na oleju. Dodać do kotletów i wlać wodę, tyle żeby były przykryte. Gotować ok 1 godzinę na małym ogniu. 20 minut przed końcem gotowania zdjąć pokrywkę żeby sos zgęstniał. Przyprawić solą i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.02.2014 12:22
dobre danie :)
Janina 23.02.2014 11:52
Fajny obiadek;)
pestka 23.02.2014 11:26
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak