Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4
jaja 3
jogurt naturalny małe opakowanie
olej pół szklanki
cukier 150 g
mąka 250 g
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
sok z cytryny
przyprawa do szarlotki
kruszonka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe z jabłkami

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą.
Jajka wbić do miski i ubić mikserem, dodać jogurt i zmiksować. Następnie wlać olej i znowu zmiksować. Dosypać cukier, sok z cytryny i ponownie miksować. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą dodawać do masy jajecznej, ciągle ubijając.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy, na wierzch ułożyć owoce.
Z 50g masła, 50g cukru i 100g mąki zrobić kruszonkę. Wysypać na wierzch i posypać jeszcze odrobiną przyprawy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 23.02.2014 13:51
uwielbiam jabłkowe ciasta
Kuchenka 23.02.2014 10:36
nawet fajne ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak