Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placke z bitą śmietana

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 0,75 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 0,75 l
masło 3 szt
masa krówkowa 1 szt
herbatniki 1 paczka
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 0,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
czekolada gorzka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyz

Przepis i sposób przygotowania na: placke z bitą śmietana

biszkopt: jajka ubijamy w całości z cukrem na puch dodajemy przesiane składniki i delikatnie mieszamy wylewamy na wysmarowaną formę i pieczemy ok 30 min.
w tym czasie przygotowujemy budyń w 0,5 l mleka i gotujemy wraz z cukrem jesli mamy budyń bez cukru - studzimy. Jedno masło ucieramy na puch i mieszamy z masa krówkową.
Dwa masła ucieramy i dodajemy ostudzony budyń i wszystko razem mieszamy.
bita śmietana: ubijamy śmietanę z cukrami dodajemy rozpuszczoną żelatyne w odrobinie wody i wszystko razem mieszamy.

Przełożenie: biszkopt-masa budyniowa-herbatniki przekładamy masą krówkową- bita śmietana i na wierzch ścieramy gorzką czekoaldę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 26.02.2014 16:01
taki deseer moge zjesc
aniagdz 23.02.2014 18:14
smacznie!!!
adelajda 23.02.2014 11:40
na pewno smaczny :)
gosia561 23.02.2014 10:46
dobrze wygląda
Kuchenka 23.02.2014 10:41
rewelacyjne!!!
monisia1977 23.02.2014 09:38
fajne ciacho
SmakowitaA 23.02.2014 09:35
Apetycznie wygląda:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak