Zimne pączki

Zimne pączki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • szczypta soli

  • ciepłe mleko

    2 szklanki
  • drożdże

    14 dag
  • cukier

    4 łyzki
  • margaryna (roztopiona, ciepła)

    1/2 kostki
  • olej

    3 łyzki
  • żółtka

    4 sztuki
  • spirytus

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać sol cukier waniliowy.
Mleko podgrzać rozpuscic drozdze i cukier, wlac do mąki, dodac cieplą maragrynę, olej i reszte skladników. Na koncu dodac zóltka i piane wszystko dokladnie wyrobic i wstawic do lodowki lub na balkon na 45 minut.
Z wyrosnietego ciasta formowac pączki i smażyć !

smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat