Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne pączki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier waniliowy 1 opakowanie
szczypta soli
mleko ciepłe 2 szklanki
drożdże 14 dag
cukier 4 łyzki
margaryna (roztopiona, ciepła) 1/2 kostki
olej 3 łyzki
żółtko jajek 4 sztuki
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne pączki

Do przesianej mąki dodać sol cukier waniliowy.
Mleko podgrzać rozpuscic drozdze i cukier, wlac do mąki, dodac cieplą maragrynę, olej i reszte skladników. Na koncu dodac zóltka i piane wszystko dokladnie wyrobic i wstawic do lodowki lub na balkon na 45 minut.
Z wyrosnietego ciasta formowac pączki i smażyć !

smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak