Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brązowy ryż zapiekany na patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 0,5 woreczka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler kawałek
por kawałek
ogórek konserwowy 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
ser 15 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Brązowy ryż zapiekany na patelni

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. Ogórka kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy warzywa do miękkości, potem dodajemy ryż i podlewamy wodą, aby nam się nie przypaliło. Chwilkę smażymy, dodajemy ogórka, przyprawy i jeszcze chwilę smażymy, posypujemy startym serem na dużych oczkach i smażymy aż ser się rozpuści. Przekładamy na talerz i polewamy ketchupem. Jeśli nie lubimy ketchupu to polewamy ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakowitaA 22.02.2014 20:13
Smakowicie wygląda :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak