Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak amerykańsko-meksykański
2. Pierś smażymy na niewielkiej ilości oleju tak, aby nie była sucha.
3. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę (oczywiście uważamy żeby nie zrobił się brązowy)
4. Dodajemy koncentrat wraz z octem winnym, mieszamy i chwilę smażymy razem w tym momencie dajemy także liść laurowy
5. Dodajemy miód i całość zalewamy winem, pozwalamy, aby wino się nieco zredukowało.
6. Gdy całość się zredukuje dodajemy sos Worcester, tabasco, musztardę, oregano i zioła prowansalskie.
7. Po wymieszaniu dodajemy kurczaka, fasolkę, groszek i kukurydzę. Chwilę smażymy/gotujemy, aby całość była ciepła.
8. W między czasie na tortille wysypujemy serek, kiedy farsz jest gotowy kładziemy go na tortillach zawijamy i dajemy na rozgrzaną patelnię, aby fajnie się zarumieniły i same placki również były ciepłe.