muffinki bananowe

muffinki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń bananowy

    1
  • banan

    1
  • mleko

    550 ml
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka

    250 g
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • cukier

    150 g
  • jajka

    2
  • olej

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń przygotować w 400 ml mleka a następnie wystudzić go. Mąkę, proszek, sodę i cukier razem wymieszać dodać jajka, olej i mleko. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Do formy na muffinki wlać po łyżce masy a na nią po łyżce budyniu i kolejną łyżkę masy. Budyń pokroić w plasterki i powtykać w muffinki. Upiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rybka

10.03.2012 11:06
smaczne

iknbozka

22.11.2011 11:04
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat