Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajka faszerowane porem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
por 70 gram
musztarda 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajka faszerowane porem

Kroki postępowania

1
Pory umyć, osuszyć i pokroić w krążki. Na patelni roztopić masło i dodać pory. Dodać około 2 łyżki wody i dusić do miękkości. Nie pozwolić się zrumienić.

Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Wymieszać.

Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przełożyć do blendera i zblendować.
Krok 1 - Wielkanocne jajka faszerowane porem foto
2
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Przekroić na pół. Ostrożnie wyjąć żółtka i przełożyć do miski.

Rozetrzeć za pomocą kulki aby nie było grudek. Do roztartych żółtek dodać pory.

Doprawić solą, pieprzem i płatkami chili. Dodać musztardę i majonez i dobrze wymieszać na gładką pastę.
Krok 2 - Wielkanocne jajka faszerowane porem foto
3
Przełożyć do szprycy i nakładać porcje pasty na połówki białek.

Paprykę osuszyć z zalewy. Pokroić na cienkie paseczki. Położyć je na połowie jajek. Na drugiej połowie ułożyć kawałki szczypiorku. Smacznego!
Krok 3 - Wielkanocne jajka faszerowane porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 22.02.2014 17:21
pyszne jajeczka!
halina17 22.02.2014 12:56
Wielkanocne "klimaty".
Konczi 22.02.2014 08:13
fajny farsz :) smaczne :)
Bernadeta1 22.02.2014 00:30
kolorowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak