Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na biszkopcie
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 30 minut.
2. Krem:
Pół litra mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i zagotowujemy.
Do pozostałego mleka dodajemy olejek i przesianą mąkę. Dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez minutę. Odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę miksujemy i dodajemy do niej po trochu zimnego kremu.
3. Przestudzony biszkopt kroimy w poprzek na dwie części. Na pierwszą część biszkoptu nakładamy krem i przykrywamy drugim biszkoptem. Na wierzchu rozprowadzamy podsmażone na margarynie osłodzone wiórki kokosowe.