Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa zupa cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 70 dag
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1 1/2 szklanki
białe wino 1/2 literatki
cukier 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa zupa cebulowa

Wykonanie:
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać, zrumienić na maśle, wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania wlać wino, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz zabarwić karmelem ( karmel zrobić z cukru). Podawać z grzankami można zaciągnąć śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.02.2014 22:28
smaczna, szynka cebulowa zupa
idealme 21.02.2014 19:59
bardzo smaczna :))
Renata9 21.02.2014 18:57
fajna zupka
Konczi 21.02.2014 18:21
cudnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak