Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W piątek coś na kanapkę, czyli pasta pieczarkowa z nutką bazylii :)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
majonez 2 łyżki
bazylia świeża 3-4 listki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz kolorowy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: W piątek coś na kanapkę, czyli pasta pieczarkowa z nutką bazylii :)

Pieczarki umyć i pokroić, cebulę obrać i również skroić. Na rozgrzany olej przełożyć grzyby i cebulę,a także opłukane liście bazylii. Usmażyć, doprawiając do smaku kucharkiem. Do miski wrzucić obrany czosnek, zawartość patelni i majonez. Całość dokładnie zmiksować doprawiając świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.03.2014 07:04
lubię pasty, chętnie spróbuję
ONY_za_kare 21.02.2014 11:14
ciekawa pasta
Kuchenka 21.02.2014 10:28
apetyczna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak