Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort w kształcie serca

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1 szt
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyz
cukier puder 0,5 szkl
śmietana 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyz
cukier puder 5 łyż
czekolada gorzka 2 szt
cukier wanilinowy 1 szt
jajko 6 szt
czekolada deserowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tort w kształcie serca

masło ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy po żółtku. Białka ubijamy na sztywno i delikatnei mieszamy wraz z masa i dodajemy przesianą makę i proszek wszystko razem mieszamy wylewamy do formy w kształcie serca. Ja miałam dwie silikonowe wieć nie musiałam przekrawac po upieczeniu.
Masa: śmietanę 30% ubijamy na sztywno wraz z cukrami, następnie w małej ilości rozpuszczamy żelatyne i delikatnie mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 1 czekoladę i delikatnie mieszamy wszystko razem na jednolitą masę. Ciasto smarujemy masą. wierzch polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladami i markerem z cukru pudru dekorujemy wg własnego uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.02.2014 09:00
Pyszny torcik :)
adelajda 21.02.2014 10:29
pyszny torcik !!!!
gibli 21.02.2014 10:26
smaczny tort)
gosia1988 21.02.2014 10:12
super tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak