Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na szybko z kiełbasą i cukinią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 woreczki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
cukinia 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
sos chili 2 łyżki
masło 1 łyżka
kiełbasa swojska 30 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na szybko z kiełbasą i cukinią

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Cebule kroimy w kosteczkę , czosnek siekamy. Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojona cukinię. Smażymy wszystko razem kilka minut.
Doprawiamy solą morską , pieprzem i chilli. Następnie dodajemy sos słodki chilli i przecier pomidorowy. Mieszamy i podlewamy 1/2 szklanki gorącej wody. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryz . Mieszamy i chwilę gotujemy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.02.2014 10:38
apetycznie wygląda
Cranberry 21.02.2014 09:51
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak