Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsny z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/4 szt
mąka 1 łyżka
tłuszcz 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
pieczarki 2 szt
sól do smaku
papryka mielona do smaku
natka z pitruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny z kurczaka

Mięso oddzielić od kości a nastepnie pokroić w drobna kostkę. Oprószyć solą i mąką, włożyć na rozgrzany tłuszcz, obrumienić. Dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i pieczarki, podlać wodą, wsypać sól i paprykę do smaku. Pod przykryciem na małym ogniu dusić mięso aż stanie się miękkie. Gotowy sos posypać natka z pietruszki.
Podawać np do makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.02.2014 08:10
pyszny sosik
ben-ka 04.02.2014 09:39
Smaczny obiadek.
Bożena13 03.08.2012 22:14
uwielbiam go;)
Wafelek2601 16.07.2011 00:46
pyszny ten Twój sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak