Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotlety z łopatki jak schabowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
jaja 3
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotlety z łopatki jak schabowe

Mięso oczyszczamy, osuszamy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
Dodajemy jedno surowe jajo, przyprawy i wyrabiamy.
Pozostałe jaja rozkłócamy widelcem.
Z masy mięsnej formujemy kuleczki (łatwiej będzie panierować w jajku).
Panierujemy w mące, jajku i bułce, a następnie rozpłaszczamy żeby były jak najcieńsze.
Smażymy z obu stron na oleju.
Takie kotleciki są mięciutkie, a dzięki panierce przypominają normalne kotlety schabowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 21.02.2014 11:59
ciekawy sposób
Piotr-21 21.02.2014 10:37
pyszne kotlety
Barbara/zuza22_85 21.02.2014 10:15
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak