Mortadela w cieście

Mortadela w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    20 dag
  • mąka

    12 dag
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • woda

    2 łyżki
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • olej

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków. W miseczce wymieszać mąkę z jajkiem, olejem, dodać wodę, sól, mielona gałkę muszkatołową do smaku. Ciasto bardzo dobrze wyrobić. Plasterki mortadeli zanurzyć z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

22.06.2012 11:40
właśnie taką lubię

Seba

26.05.2012 10:32
pycha

Angelika10

02.05.2012 10:34
Pyszna.

olkaaa

08.03.2012 09:05
fajny pomysł

PaniMISIOWA

12.10.2010 08:12
Moja teśiowa takie czasem robi - to taki sposób na szybkie kotlety :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat