Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 20 dag
mąka 12 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
woda 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
olej 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków. W miseczce wymieszać mąkę z jajkiem, olejem, dodać wodę, sól, mielona gałkę muszkatołową do smaku. Ciasto bardzo dobrze wyrobić. Plasterki mortadeli zanurzyć z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.
Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.06.2012 11:40
właśnie taką lubię
Seba 26.05.2012 10:32
pycha
Angelika10 02.05.2012 10:34
Pyszna.
olkaaa 08.03.2012 09:05
fajny pomysł
PaniMISIOWA 12.10.2010 08:12
Moja teśiowa takie czasem robi - to taki sposób na szybkie kotlety :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak