Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z białej fasoli

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 3/4 szkl.
czosnek 1 ząbek
oliwa kilka kropel
sok z cytryny do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z białej fasoli

Fasolę moczymy w wodzie przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc.
Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
Przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy pokrojony czosnek, szczyptę soli, pieprzu i chili oraz kilka kropel soku z cytryny.
Całość miksujemy na pastę - mniej lub bardziej gładką.
Przekładamy do miseczki i skrapiamy oliwą.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 21.02.2014 21:01
Pyszna domowa pasta:)
Kolorowa 21.02.2014 19:49
Bardzo ciekawa pasta !
Magda24 20.02.2014 21:53
smaczna pasta
marcia7 20.02.2014 20:08
zdrowa przekąska
Mniam 20.02.2014 19:18
Idealna na kanapki. Można używać zamiast masła.
Konczi 20.02.2014 17:57
lubię takie pasty
ao_12 20.02.2014 17:37
smaczna pasta :)
cukiereczek 20.02.2014 17:29
super pasta
mysza75 20.02.2014 17:15
Jaka fajna pasta :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak