Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY MAJONEZ BEATY

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
olej 150 ml
sok z cytryny 1/2
sól do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY MAJONEZ BEATY

Kroki postępowania

1
Oddzielamy żółtka od białek , żółtka przekładamy do miski . Dodajemy musztardę , miksujemy na małych obrotach . Cienkim strumyczkiem , po trochu wlewamy olej , cały czas miksujemy . Gdy sos zacznie gęstnieć , zwiększamy obroty miksera .
Krok 1 - DOMOWY MAJONEZ BEATY foto
2
Po zużyciu całego oleju i utarciu majonezu , doprawiamy go do smaku , wciskamy sok z cytryny , dwie łyżeczki , mieszamy całość łyżką .
Krok 2 - DOMOWY MAJONEZ BEATY foto
3
Majonez przekładamy do czystego słoiczka , zakręcamy , przechowujemy w lodówce . Domowy-najlepszy!
Krok 3 - DOMOWY MAJONEZ BEATY foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 22:14
domowy jest zawsze najlepszy
wirtualnykucharz 22.02.2014 15:42
otak , domowy najlepszy!
adelajda 21.02.2014 08:09
tez taki robię :)
iziona 20.02.2014 19:43
Ja robię na całym jajku, ale to bez znaczenia bo domowy to domowy
Czarnula87 20.02.2014 18:27
Fantastyczna rzecz :)
ao_12 20.02.2014 17:39
świetny przepis:)
cukiereczek 20.02.2014 17:30
Dziękuję za przepis pamiętam jak moja mama robiła domowy majonez
noninka77 20.02.2014 17:19
świetny przepis:)
kaprysiek 20.02.2014 16:18
Dzięki za przepis, jak porównam cenę ze sklepowym i wyjdzie tylko trochę drożej, to spróbuję zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak