Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z cukinią i cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 sztuk
cukinia 1 sztuka
cebula 2 sztuki
sól
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
olej rzepakowy do smażenia
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z cukinią i cebulką

Ziemniaki, cukinię i cebule średniej wielkości ścieramy na tarce do placków ziemniaczanych. Następnie jeśli ziemniaki są wodniste przecedzamy na sicie.

Dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Dokładnie mieszkamy.

Smażymy nakładając po jednej łyżce „ciasta” na patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym, aż do zarumienienia z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.02.2014 10:33
bardzo apetyczne
Czarnula87 20.02.2014 18:31
przepadam za tymi plackami
Marlenka.S 20.02.2014 17:27
bardzo fajne placki, zjadłabym
Zdzisław 20.02.2014 15:04
dla mnie smaczne danie podano
gosia1988 20.02.2014 14:26
lubię takie :)
Agata3 20.02.2014 14:22
fantastyczne placki :)
Marta1986 20.02.2014 14:13
placuszki pyszne
patryska76 20.02.2014 14:08
Smaczne placuszki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak