Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowe pole masłem polane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło do smażenia 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
fasolka szparagowa 400 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowe pole masłem polane

Klasyczny dodatek do obiadu :)
Można użyć fasolki świeżej i ją ugotować lub otworzyć słoik ze spiżarni.
W przypadku gotowania:
Fasolkę myjemy, oczyszczamy z ogonków, odcinamy nieestetyczne końcówki
gotujemy ją w osolonej wodzie, do 10-15 minut, fasolka powinna być jeszcze sprężysta.

Ja korzystałam z fasolki jaką przygotowałam z sezonie
Odcedzam słoik (o pojemności 400 ml)
Rozpuszczam masło i lekko je podsmażam dla nadania koloru i aromatu
dosypuję bułkę tartą i podsmażam ją na maśle

Aby podgrzać ugotowaną już fasolkę (np. taką ze słoika) zanurzam ją na sitku na 5 sekund we wrzątku

Na koniec polewamy bułką :) można też wymieszać w jednej misce fasolkę i bułkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 20.02.2014 13:25
fajnie nazwane
Konczi 20.02.2014 11:51
uwielbiam fasolkę, już czekam na jej sezon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak